Leder for POT Vestlandet Steinar Karlsen, bekrefter overfor bt.no at de har fått flere tips fra Vestlandet som de nå følger opp. POT har gitt etterforskningen av disse sporene høyeste prioritet.

De mange tipsene til Overvåkingspolitiet kom etter at overvåkingssjef Per Sefland i går kveld gikk ut i norske medier og ba folk som eventuelt hadde interessant opplysninger om å melde seg.

— Vi fikk en rekke henvendelser i går kveld. Innholdet gir vi ingen kommentarer til, men vi vurderer alle tipsene og forfølger de vi mener det er grunn til å forfølge, sier assisterende overvåkingssjef Stein Vale til Aftenposten Aften.

Vale opplyser at noen av de som har meldt seg har oppgitt fullt navn, mens andre har valgt å forbli anonyme. Han forsikrer at etterforskningen av disse sakene vil bli prioritert. POT har ikke som utgangspunkt at det er sannsynlig at noen i Norge står bak terrorhandlingene i New York og Washington, men Vale sier til Aftenposten Aften , "slik samfunnet har utviklet seg, med blant annet internasjonal kommunikasjon, skal man ikke utelukke at noen i Norge har fått informasjon og hva som kan ha skjedd".