Kamal Medhat og fire livvakter satt i en bil da den ble sprengt i filler av en kraftig bombe, opplyser en talsmann for Fatah, PLOs største organisasjon.

Angrepet skjedde mandag ettermiddag rett utenfor hovedinngangen til den palestinske flyktningleiren Mieh Mieh, som ligger ved Saida sør i Libanon.

Bomben var plassert under et kumlokk og var så kraftig at den første bilen ble blåst av veien, mens den neste kjørte ned i krateret som bomben laget i veien.

Fordømmer

Palestinernes president Mahmoud Abbas fordømmer angrepet. Det gjør også islamistiske Hamas, som i lang tid har ligget i konflikt med Fatah, men som nå deltar i forhandlinger om en palestinsk samlingsregjering.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet. Enkelte palestinske kilder i Libanon sier at Medhat var innblandet i en intern maktkamp i Fatah.

En representant for Hamas, Osama Hamdan, hyller imidlertid Medhat som en marty, og sier han var en mann som gjorde en stor innsats for å dempe konflikter mellom ulike palestinske grupperinger i Libanon.

Leder uskadd

Kamal Medhat var nestleder for den palestinske frigjøringsorganisasjonens kontorer i Libanon. PLOs leder i Libanon, Abbas Zaki, befant seg inne i flyktningleiren, og ble ikke såret, ifølge Fatah-talsmannen.

Det ligger om lag tolv palestinske flyktningleirer i Libanon, der det bor over 200.000 palestinere. Både Mieh Mieh og en annen leir i nærheten har vært preget av store interne konflikter som følge av at Fatah og en rekke islamistiske grupper kniver om makten.

Lørdag ble to personer, deriblant en Fatah-aktivist, drept i en skuddveksling i Mieh Mieh. Sammenstøtet skal ha skyldtes en familiekonflikt.

Ali Hashisho