Kvinner uten p-piller får økt hormonene kraftig under eggløsningen. Det fører til at kvinnen velger seksuelt attraktive menn.

P-piller hindrer eggløsning ved å påvirke mengden av østrogen og andre hormoner i blodet, som igjen påvirker kvinners partnervalg, viser skotsk forskning fra Stirling University.

Også positivt

— «Kvinner foretrekker menn med ulike gener enn seg selv, for å sikre sitt fremtidige avkom», sier Dr Roberts i Proceedings of Royal Society.

Lukt er en viktig del av den seksuelle tiltrekningen, viser tidligere forskning.

Menn med den tiltrekkende lukten har et immunsystem som er forskjellig fra kvinnens eget. Dermed blir barna de får, helgardert i sin motstandskraft mot sykdom.

Når kvinnen går på p-piller, velger hun menn med lukt som tilsvarer hennes eget immunsystem. Dette får konsekvenser for forholdet seinere, viser de nye forskningsresultatene.

Det positive er at P-pillemennene scorer høyere på trofasthet, omsorgsevne og intelligens. Derimot er de mindre seksuelt tiltrekkende og tilfredsstillende, melder forskning.no.

Økt utroskap

Til tross for de seksuelle mangler, går kvinnene sjelden fra de stødige mennene de valgte mens de gikk på p-piller, viser forskningsresultatene.

Derimot får hun oftere lyst på sex utenfor ekteskapet, og misnøyen med sexlivet øker med årene.

Likevel ble disse parene sjeldnere separert. Men hvis det først kom til brudd, var det oftere kvinnen som tok initiativet hvis forholdet ble etablert på p-piller.

Test deg selv

Dr Roberts, som hadde 2500 kvinner med i studien sin, anbefalte kvinnene å teste sin kompatibilitet før de giftet seg med sine utkårede.

«Prøv en ikke-hormonell prevensjonsmetode i noen måneder. Slik kan kvinnen sikre at hun fortsatt er tiltrukket av mannen sin før hun faktisk gifter seg,» sier Dr Roberts i undersøkelsen.

Alle kvinner forandrer preferansen sin for menn gjennom hele sin fruktbare periode. Kort og greit blir kvinner tiltrukket av mer maskuline menn når de er fruktbare, og de sensitive mennene resten av tiden.