Fredag pågikk det bombing og skyting i flere timer svært nær området der organisasjonen holder til i Upper Nile, opplyser en talsmann for Oxfam til BBC søndag.

— De kunne høre bombene og se artilleriilden, og de har observert den militære opptrappingen i området de siste dagene, sier Alan MacDonald.

Også sjefen for FNs fredsbevarende operasjoner, Hervé Ladsous, mener at risikoen for en større konfrontasjon mellom Sudan og Sør-Sudan rykker nærmere.

Sør-Sudan erklærte seg uavhengig i sommer, og de siste månedene har spenningen økt kraftig langs grensa mellom de to landene, som tidligere utkjempet Afrikas lengste borgerkrig mens de ennå var samlet under ett flagg.

FN fordømte fredag Sudan etter meldinger om at sudanske krigsfly hadde bombet flyktningleire i den oljerike delstaten Unity i Sør-Sudan, noe som kan være en internasjonal forbrytelse. Sudanske myndigheter har avvist meldingene som «blank løgn».

FNs menneskerettighetskommissær Navi Pillay har bedt om en gransking av bombeangrepene i Unity.

En annen organisasjon, Enough Project, har opplyst at deres satellittovervåking viser at nordsudanske regjeringsstyrker er i ferd med å trappe kraftig opp i grenseområdene.

Ifølge Oxfam strømmer nå titusenvis av flyktninger fra Sudan over grensa til Sør-Sudan, på flukt fra stridighetene mellom myndigheter og opprørere i de sudanske delstatene Sør-Kordofan og Blånilen. Så langt skal minst 50.000 ha kommet over grensa.