Men overtrekk er fullt mulig, skriver fpn.dk.

Nå ber det danske forbrukerombudet om en forklaring, het det lørdag på nettstedet som er Morgenavisen Jyllands-Postens forbrukerportal. Det er bankene selv som har skapt usikkerhet om saken, etter at en voksen kunde ble nektet et Electron-kort.

Kunden fikk ifølge fpn.dk beskjed fra storbanken Jyske Bank om at kortet kunne misbrukes. – Det er stikk i strid med hva bankene har fortalt oss, og det ønsker vi en forklaring på, sier konsulent Søren Iversen hos den danske Forbrugerombudsmanden.

– Finansinstitusjonene har lovet foreldre at det er trygt å gi slike kort til barn helt ned i 15 års alder, og at barna ikke kan få gjort noe galt med dem. Det er ubehagelig at overtrekk kan skje, når bankene påstår det er umulig, sier økonomen Lotter Aakjær.

Underdirektør Tina Füssel i bank— og finansieringsselskapenes bransjeorganisasjon, Finansrådet, bekrefter at det er mulig å overtrekke et Visa Electron-kort. Men det forutsetter at betalingsmottaker bryter reglene og lar kunden betale offline, sier hun til fpn.dk.