— Nå er vi kommet over til fastlandet der vi slikker våre sår og snakker med hverandre om det vi har opplevd, sier Hjelmeland til Bergens Tidende.

. Det går bra med oss nå, sier han.

Hjelmeland oppholdt seg i ferieparadiset Railey Beach sammen med en vennegjeng med blant andre standup-«mamma» Elina Krantz fra Bergen og hennes kjæreste Otto Jespersen.

— Vi satt ved hytta på stranden og spiste frokost da vi hørte at noen begynte å rope «big wave, big wave». Da vi løp ned for å se hva dette var så vi flodbølgen komme mot oss. To svære båter ble kastet inn på land og landet rett foran oss. Så satte vi i gang å løpe med bølgen i hælene. Da vi nådde et godt stykke opp i fjellet fikk vi høre rykter om at en ny flodbølge var på vei. Vi fikk bandasjert sårene våre før vi løp videre. Vi løp barbeint og i bare badebuksen og blødde litt.

— På fjellet ble det opprettet en leir som etter hvert samlet rundt 400 mennesker. Der ble vi over natten.

— Alle er preget av det som har skjedd. Det er hjerteskjærende scener av barn som leter etter sine foreldre og foreldre som leter etter sine barn. Når det kommer båter inn til havna med omkomne er det straks mange mennesker som er på plass for å undersøke om deres kjære er funnet.

— Dette overgår alt det jeg tidligere har opplevd. Jeg vil oppfordre folk til å støtte det hjelpearbeidet som er i gang for ofrene, sier Bjarte Hjelmeland.

LØP FOR LIVET: Bjarte Hjelmeland.