Skipets eier oppgir overbelegg som trolig årsak til havariet. Skipet, som var utleid til et lokalt firma, hadde ikke lov til å ta med mer enn 100 passasjerer.

Natt til fredag var 63 av de rundt 150 passasjerene berget, opplyser en talsmannen for kystvakten i Bahrain. Fredag morgen var 53 personer bekreftet omkommet.

Ifølge Bahrains informasjonsminister Abdul Ghaffar var passasjerene fra Storbritannia, Filippinene, Egypt og Sør-Afrika, i tillegg til Bahrain.

Firmamiddag

Skipet var utleid til et lokalt selskap som hadde arrangert båtcruise med middag for 150 europeiske og asiatiske ansatte i et Bahrain-firma.

Båten var en tradisjonell trebåt med to dekk, kjent som en banoosh. Ifølge kapteinen, som overlevde forliset, kantret båten da for mange av passasjerene samlet seg på ved den ene ripa.

Øyrike

Dykkere og små fartøyer fra sjøforsvaret Deltar i redningsarbeidet, ifølge en talsmann for det amerikanske sjøforsvaret. Den amerikanske marinen har en stor base i det lille kongedømmet med 650.000 innbyggere.

Bahrain består av 35 øyer, og er styrt av det sunnimuslimske Khalifadynastiet. Landet har ubetydelige oljereserver, men er til gjengjeld det sentrale banksenteret i Golfregionen.