I provinsen Benguet mistet 69 mennesker livet da fem byer ble rammet av skred torsdag kveld og fredag morgen, opplyser provinsguvernør Nestor Fongwan.

I feriebyen Baguio ble flere hus fullstendig begravd i jordmasser, og 17 mennesker omkom. I tillegg skal fem være bekreftet omkommet og 32 savnet etter et skred i Fjellprovinsen.

Åpnet demninger Alle skredene har rammet områder hvor det er mye fjell i den nordlige delen av øygruppa, hvor det har kommet store mengder nedbør siden tyfonen Param rammet landet for snart en uke siden.

— Vi har aldri tidligere opplevd så mye regn i dette området, sier Glen Rabonza, leder for Det nasjonale krisekoordineringsrådet på Filippinene.

Om lag 30 byer er rammet av flom etter at flere demninger måtte åpnes slik at overflødig vann kunne renne bort. Innbyggere i området har søkt tilflukt på hustak for å unngå å bli tatt av vannmassene.

Viseguvernør Marlyn Premicias i provinsen Pangasinan forteller at hun får desperate tekstmeldinger fra folk som ber om å bli reddet.

— Den østlige delen av Pangasinan er blitt til én stor elv, sier Premicias.

Bambusflåter Lokale tjenestemenn ber om å få tilgang til gummibåter og helikoptre slik at folk kan fraktes bort fra det flomrammede området.

— Vi ringte regjeringen og ba om hjelp, men de sa at alle gummibåtene allerede er i bruk. I mellomtiden bygger vi bambusflåter, sier Manuel Collada, borgermester i byen Alcala.

Store lastebiler som er satt inn i redningsarbeidet, klarer ikke å ta seg gjennom det stigende flomvannet.

Til sammen skal over 450 mennesker mistet livet som følge av uvær og flom på øya Luzon i Filippinene siden 26. september.

Tyfonen Parma rammet landet nøyaktig én uke etter at stormen Ketsana førte til det kraftigste regnværet i landet på 40 år i hovedstaden Manila. Flere hundre tusen mennesker fra Manila og andre deler av Luzon befinner seg i evakueringssentre etter å ha fått hjemmene sine ødelagt av flom og uvær.