I Frankrike alene er minst 45 mennesker omkommet.

Over 50 mennesker har til sammen mistet livet i stormværet som har rammet Sør-Europa i helgen. De fleste av ofrene har druknet i oversvømmelser vest i Frankrike, og myndighetene i landet frykter at dødstallene kommer til å stige.

Også i Spania, Portugal, Belgia og Tyskland har flere mennesker mistet livet, etter at stormen har revet opp trær og andre gjenstander som har truffet biler og hus.

Stormen, som har fått navnet Xynthia, medførte strømstans for mer enn én million husstander i Frankrike, og Air France hadde søndag kansellert minst 100 flyginger fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris.

Søndag bevegde uværet seg nordover mot Danmark, men har også ført til ødeleggelser i Tyskland og Sveits. Benelux-landene forberedte seg søndag på stormen som er på vei, og Meteorologisk institutt i Belgia målte søndag vind på opptil 33 meter per sekund.

I Paris ble vinden målt til 48 sekundmeters styrke på toppen av Eiffeltårnet, men slo ikke rekordmålingen på 55 sekundmeter fra den dødelige stormen i 1999, da 92 mennesker omkom i Frankrike.

Xynthia oppsto utenfor den portugisiske øya Madeira i Atlanterhavet, der 42 personer omkom for en uke siden. Stormen er ventet å bevege seg inn over Danmark søndag kveld.