245 voksne personer er arrestert for å ha vært med på overgrep mot barn på internett. Det er resultatet av en stor internasjonal politietterforskning, som også har lyktes i å identifisere 123 barn som er ofre for overgrep, skriver nyhetsbyrået AP.

70 av ofrene var jenter, 53 av dem gutter.

11O barn i USA

Etterforskningen varte i fem uker, og ble avsluttet i begynnelsen av desember, sier John Morton, sjef for det amerikanske immigrasjon— og tollvesenet (ICE).

110 av barnene som ble identifisert som ofre bor i USA, mens de øvrige bor i seks andre land. Ofrene er fra ett til 17 år gamle, og ifølge Morton bodde 44 av dem sammen med den påståtte overgriperen.

Etterforskningen, som fikk navnet «operasjon solsikke», er en del av ICEs forsøk på å finne og redde ofre for overgrep og å arrestere overgripere og personer som lager eller overfører overgrepsbilder av barn.

— Resultatet av operasjonen er betydelig, men dyster. Det er en trist påminnelse til oss alle om at utnyttelse av barn på internett er en del av våre liv og krever vår fulle oppmerksomhet, sa Morton under en pressekonferanse torsdagifølge NBC News .

19 dager gammel

— Operasjonen forteller en historie om en pervers, gjennomgripende og voldelig utnytting av små barn, for å tilfredsstille de mørke lystene til syke mennesker.

Det yngste barnet som ble identifisert i etterforskningen var bare 19 dager gammel. Fem var under tre år og tretti andre var under ti år.