Minst tre mennesker ble drept og nærmere 50 såret i angrepene som muslimske separatister anklages for å stå bak. Det er også meldt om en rekke ildspåsettelser, og to personer ble skutt og drept i en landsby.

Mesteparten av de 23 bombene gikk av ved 19-tiden lokal tid i de fire provinsene Narathiwat, Yala, Pattani og Songkhla, som alle ligger i sør ved grensen til Malaysia. Om lag 2.000 mennesker er blitt drept i disse områdene etter at opprøret startet for tre år siden.

– Disse hendelsene viser klart at opprørerne angriper mer befolkede områder, sier en talsmann for hæren, oberst Acar Tiproch, i et fjernsynsintervju.

– Det er et forsøk på å skape kaos og verdensnyheter. De bruker høytiden til å vise at det ikke finnes noen fred i de sørlige provinsene, fortsetter han.

Angrepene kom samtidig som landet feiret kinesisk nyttår og bare to dager etter at statsminister Surayud Chulanont uttalte at regjeringen ønsker å forhandle med de muslimske opprørerne.

Tre av eksplosjonene rammet en kraftstasjon i byen Pattani, noe som førte til omfattende strømbrudd. I byen Yala ble både karaokebarer, bensinstasjoner, hoteller, en golfbane og en kino rammet.

I provinsen Narathiwat var de fleste bombene rettet mot karaokebarer. Der ble også en moské og to skoler satt i brann.

Lærere og skoler er ofte mål for opprørernes angrep fordi de blir regnet som de fremste symbolene på buddhistenes dominans i landet.