NTB og Heidi Thorklidson Ryste

De overlevende greide å komme seg ut av det brennende flyvraket etter at flyet hadde sklidd av rullebanen og truffet en bygning like ved. De ble brakt til sykehus i Irkutsk, som ligger omtrent 4.200 kilometer sørøst for Moskva.

Ifølge de siste meldingene er 54 mennesker brakt til sykehus og 102 lik funnet, opplyser en talskvinne for russiske myndigheter søndag morgen.

Airbus A310-flyet som havarerte, hadde 192 passasjerer og et mannskap på åtte om bord.

Til sykehus

Ulykken skjedde rundt klokken 8 lokal tid (1 norsk tid) søndag, da flyet fra Sibir Airlines som kom fra Moskva skulle lande i Irkutsk. Flyets frontparti ble fullstendig smadret da det traff bygningen ved rullebanen, og de overlevende måtte evakueres gjennom dørene bak.

Brannen som brøt ut i sammenstøtet, raste i tre timer før den ble slukket, sa talsmenn for russiske myndigheter. En russisk havarikommisjon reiste umiddelbart fra Moskva til Irkutsk da de første meldingene om havariet kom søndag.

Ferdskriver funnet

Flyets ferdskriver og opptakeren som registrerer samtalene i cockpit og mellom cockpit og bakkekontroll skal være funnet. Mange av passasjerene om bord i flyet var barn som skulle på sommerferie ved Bajkal-sjøen ikke langt fra Irkutsk, meldte russiske medier.

Flyulykken søndag er den verste som har rammet Russland siden mai, da en Airbus A320 styrtet i Svartehavet utenfor feriebyen Sotsjij. Til sammen 113 mennesker, for det meste russere og armenere, døde i den ulykken.

A320 er et kort— og mellomdistansefly med to hetmotorer som ble satt i produksjon i 1988, og som er bygget i mer enn 2.600 eksemplarer. Bare typens nærmeste konkurrent, Boeing 737, er produsert i større antall.

Det er ingenting som tyder på at nordmenn er involvert i ulykken

– Vi har ingen opplysninger om dette, men ambassaden i Moskva holder på å sjekke det, sier Kjersti Andersen, informasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet til bt.no.

REUTERS TV