En stor mann med alpelue sitter og soverbak en handlevogn i utkanten av Chinatown. Gatene er så godt som tomme. Klokken 23 mandag kveld norsk tid treffer Sandy Manhattan med full styrke.

— Jeg erikke redd, sierOtto Des Unas(55).

Han har bodd på hjørnet av Bowery ogGrand street på Manhattan i to uker. Han sov her natt til mandag, selv ompolitiet stoppet og advarte ham om uværet. Natt til tirsdag blir ikke noeannerledes.

— Det gikk helt fint. Jeg har et godtteppe, sier han.

Han håper han får hentet seg noe ny pappi løpet av ettermiddagen, men siden butikkene er stengt er det ikke mye åoppdrive.

Venter flodbølge

Det er ventet inn en tidevannsbølge mellom 23 og midnatt norsk tid, en bølge vil kunne reise seg fire meter over normal tidevannshøyde. Følgene er ventet å bli katastrofale.

— Dette er den største katastrofen vi noensinne vil oppleve i løpet av et liv, sier Dan Malloy, guvernør i delstaten Connecticut til CNN.

Guvernør Chris Christie i New Jersey er uvanlig klar i sin oppfordring til innbyggere som er skeptiske til å la seg evakuere fra sine hjem.— Ikke være dumme. Kom dere vekk!

Ifølge NY1 har over tusen hjemløse blittfraktet ut av evakueringssonene av myndighetene.New York City Department of Homeless Serviceshar flyttetni tilholdssteder for hjemløse og ett inntakssenter.

Totalt bor det fler enn46.000 hjemløse ved sentrene for hjemløse i New York, ifølge Salon.com. 20.000 av dem er barn. Det er likevel ikke alle som vil til evakueringssentrene. Mange frykter hvordan de vil blimottatt.

Redd for lopper

I Chinatown holder taket over den stengtefruktbutikken Otto Des Unas tørr, enn så lenge. Han peker på skiltettil en butikk, som viser temperaturen: 15 grader.

— Det erikke kaldt engang! Jeg er trygg her, sier han.

Før han endte opp på dette hjørnet, bodde han påBowery Mission, som hjelper hjemløse i New York med mat og husly. Han gårfortsatt dit for å få mat tre ganger om dagen.

— Men jeg fikk loppebitt av å sove der. Det klødde over hele kroppen, jeg klarte ikke å være der.Det var også mye drikking og skriking, og vanskelig å sove, forteller 55-åringen. Av samme grunn vil han ikke gå til evakueringssenteret tre kvartaler unna.

— Da vil jeg heller være her, sier han.

Alt han kan gjøre er å be

De som er ute nå, er detfordi de må. Noen kvartaler lenger ned mot Brooklyn Bridge kommer Joey Riveraut fra kirken.Han har betalt husleien ut nestemåned, men lommeboken er tom.

— Jegvåkner sulten og vet ikke hvordan jeg skal skaffe meg mat. Jeg er desperat,sier han.

BER: Joey Rivera tilbringer mye tid i den lokale kirken for å be. - Jeg våkner sulten og vet ikke hvordan jeg skal skaffe meg mat, sier han.

49-åringen har gått arbeidsløs i fire måneder. Siden ingen kommer seg påjobb mens T-banesystemet er nede, håper han å benytte sjansen til å komme segpå lønningslisten igjen. — Kanskje jeg kan få prøve meg hos noen i dag, så ser de at jeg kan jobbe ogansetter meg, sier han.

Rivera sier han begynner å miste håpet.

- Hva gjør du da?

— Jeg går i kirken og ber, sier han.

Han håperhan i det minste kommer over noen som trenger hjelp til å skifte et dekk, ogbetaler ham noen dollar.

Hundretusener evakuert

— Jeg vil heller dø enn å grave etter mati søppelbøttene, men det kan hende jeg må det slik det ser ut nå, fortsetterhan.

Rommet han leier ligger i det minstetrygt, så han slipper å evakuere. Nesten 400.000 andre New Yorkere har blittbedt om å forlate hjemmene sine.

Noen av dem har kommet tilSewardPark High School, et av de 72evakueringssentrene i New York, som ligger i helt i utkanten avChinatown.

FRYKTER DØDEN: Troy Gregory sov i en korridor natt til mandag. - Jeg er mest redd for at orkanen skal drepe oss. Noen kommer til å dø, sier han.

Den nå nedlagte skolenharutdannet nobelprisvinner Julius Axelrod og skuespiller Tony Curtis. Nå huserden 500 som har måttet forlate husene sine.— De fleste kom i går kveld. Vi har kapasitettil nesten dobbelt så mange, så jeg håper dette skal gå bra, sier lederen forevakueringssenteret, Richard Gogolione.

Får utdelt nødvendigheter

En jevn strøm av mennesker kommer inn gjennomdørene, mens politibetjenter sørger for at alt går rolig for seg. De har enenkel jobb, folk smiler og snakker vennlig med hverandre.

Etter å ha registrertseg, får de utdelt sengeklær og klappsenger.

— Barna underholder seg selv, men ellers erdet ikke så mye å gjøre her, sier Gogolione.

Han venter at det vil bli køer når orkanensetter inn for fullt ved 17-tiden.

— De har hatt god tid på seg, men mangeventer til siste liten, sier han.

Redd for å dø

Troy Gregory, som bor i en leilighet på nedreManhattan, var tidlig ute. Han kom søndag, og har sovet i en av de mangekorridorene.

— Jeg sov mesteparten av natten. Det ertryggere enn å være hjemme, dette ligger høyere enn der jeg bor, sier han.

22-åringen får tiden til å gå ved å spille oglage musikk på telefonen sin. Han er bekymret.

— Jeg er mest redd for at orkanen skal drepeoss. Den kommer til å ramme mange millioner mennesker, noen kommer til å dø,sier han.

Han synes også det er tryggere å være sammenmed andre, enn hjemme alene.

— Vi vet jo ikke hvor lenge vi må være her.Det kan vare flere dager, sier han.