Lederen av al-Qaida-nettverket ønsket å forlate sin base i Sudan ved slutten av 1995 og ba bekjente i Storbritannia om å vurdere muligheten for et opphold, skriver avisen The Times i dag.

Michael Howard, den gang innenriksminister, sier til avisen at han ikke visste mye om bin Laden da han ble gjort oppmerksom på søknaden.

— Faktisk visste jeg svært lite om ham. Men vi fikk informasjon om at han var veldig interessert i å komme til Storbritannia, sier Howard om bin Laden, hvis familie hadde store eiendomsinvesteringer i London på midten av 1990-tallet.

— Hvem vet om historien kunne vært omskrevet om han hadde dukket opp her, sier Howard.

Bin Laden fikk imidlertid aldri offisielt søkt om opphold ettersom han ble etterforsket av innenriksdepartementet, og Howard utstedte et øyeblikkelig innreiseforbud for saudiaraberen.

Bin Laden ble ikke plassert på FBIs liste over ettersøkte personer før i juni 1998, to måneder før flere bombeangrep mot amerikanske ambassader i Afrika. Navnet hans ble sjeldent nevnt i britiske medier på 90-tallet til tross for at det skal ha vært kjent at al-Qaida planla attentat mot både pave Johannes Paul II og president Bill Clinton.

VILLE DRA: Osame bin Landen ville til Storbritannia.