Vindstyrken ble tirsdag kveld målt til 160 kilometer i timen, og ekspertene regnet med at orkanen snart må oppgraderes til såkalt kategori fire som er nest sterkest på skalaen.

Det nasjonale orkansenteret i USA anslår at orkanen vil treffe det sørlige Florida lørdag, etter først å ha vært innom Cuba og den meksikanske Yucatan-halvøya.

Frykter det verste Fire kraftige orkaner slo inn over Florida i fjor, og hittil i år har orkanene Dennis, Katrina og Rita kostet over 1.200 mennesker livet og forårsaket skader for over 200 milliarder kroner.

Også myndighetene i de mellomamerikanske landene Honduras og Nicaragua forbereder seg på det verste, bare noen uker etter at en annen orkan kostet over 1.000 mennesker livet i nabolandene Guatemala og El Salvador.

Rekordtall Wilma blir sesongens tolvte orkan, og årets orkansesong er dermed en av de verste så lenge meteorologene begynte å føre statistikk i 1851.

— Bare en gang før har det vært registrert tolv orkaner på én sesong, nemlig i 1969, sier den tyske eksperten Thomas Sävert.

Rekorden for tropestormer er på 21, ble satt i 1933 og tangert av Wilma mandag denne uken.

En tropestorm får status som orkan, når vindhastigheten når 119 kilometer i timen.