Onsdag opplevde de rundt én million innbyggerne i Acapulco bølger på opptil tre og en halv meter, jordras og at trær ble rykket opp med roten av vindstyrker på nærmere 215 kilometer i timen.

John ble onsdag oppgradert til en kategori fire-orkan, den nest sterkeste på orkanskalaen, av USAs nasjonale orkansenter i Miami (NHC), og ifølge NHC kan John komme til å øke ytterligere i styrke i løpet av torsdagen.

Det var natt til torsdag ikke kommet meldinger om at noen er skadd i orkanen.

Evakueres

Orkanen beveget seg nordvestover langs kysten med en hastighet på 22 kilometer i timen, men ifølge varslene kommer orkanens øye trolig ikke til å nå land. Mexicanske myndigheter har bedt innbyggerne forberede seg og om nødvendig reise til tryggere områder, melder BBC.

I Jalisco beordret lokale myndigheter evakuering av 8.000 personer, og resten fikk beskjed om å sikre husene sine.

Det er sendt ut orkanvarsler for områdene langs kysten fra Lazaro Cardenas til Cabo Corrientes. Flere av de mest populære turistområdene ligger i orkanens vei.

Tar det alvorlig

– Vi følger den veldig nøye. Alle tar dette veldig alvorlig, sier Minerva Saenz, som leier ut båter til turister i Los Cabos, til BBC.

Hotellsjef Jean Louis Magron sier gjestene er blitt orientert om situasjonen.

– Dersom orkanen kommer er de ikke lenger gjester, de er flyktninger, sier Magron.

Den mexicanske hæren og redningstjenestene er satt i høyeste beredskap.

Det er ventet at John kommer til å passere Baja California senere i uka før den beveger seg utover i Stillehavet. Men det er frykt for at orkanen kan komme til å treffe tuppen av halvøya direkte.

I oktober rammet orkanen Wilma Cancun og andre turistbyer på Mexicos karibiske kyst. Wilma forårsaket massive skader og isolerte tusenvis av turister.