Innenriksdepartementet opplyste søndag at det er erklært unntakstilstand flere steder, etter at minst 91 mennesker skal være omkommet som følge av skred og flom i El Salvador i Mellom-Amerika.

På en pressekonferanse opplyste innenriksminister Humberto Centeno at det var registrert dødsfall i minst fem av landets fjorten provinser, skriver aftenposten.no.

Myndighetene frykter at tallet på omkomne vil stige når redningsmannskapene tar seg inn til de verst rammede områdene, ettersom over 60 personer er savnet.

Ida traff Nicaraguas østkyst torsdag og har siden beveget seg mot Yucatán-halvøyen i Mexico.

Mer enn 500 hus, og flere veier og broer skal ha blitt ødelagt i det voldsomme været.

Ifølge en orkan-ekspert ved USAs National Hurricane Center i Miami i Florida, kan det likevel være begrenset hvor stor påvirkning orkanen har på katastrofen.

— Regnet i El Salvador skyldes et lavtrykkssystem over landets stillehavskyst. Idas nærvær i Karibien kan ha spilt en indirekte rolle for å styre lavtrykkssystemet, men dødsfallene kan ikke sammenholdes med orkanen alene, sier Dave Roberts ved National Hurricane Center til AP.

Ida er foreløpig en kategori 1-orkan, med vindstyrke på 145 kilometer i timen.

Amerikanske myndigheter har sendt ut orkanvarsler for deler av kysten i delstatene Louisiana og Mississippi. New Orleans, som ble ødelagt av orkanen Katrina i 2005, er ikke omfattet av varselet.

STRINGER/EL SALVADOR