Flyplasser stengte, hoteller langs kysten ble evakuert og turister krøp sammen i tilfluktsrom. På den franske øya Martinique rev den kraftige vinden med seg flere trær og strømledninger med en fart på 161 kilometer i timen.

Taket på et sykehus og flere andre bygninger ble revet av, og den kraftige vinden rev også løs kampesteiner fra fjellsider og løftet en fiskebåt langt inn på land.

– Vi har ikke noe tak. Alt ligger åpent. Vi prøvde å redde det vi kunne. Vi låste oss inne i et rom og ba om at orkanen skulle slutte og blåse over Martinique, forteller Josephine Marcelus i Morne Rouge, en by nord på Martinique.

Også Haiti, Guadeloupe og Antigua forberedte seg på kraftig vind og regnvær fredag. I begynnelsen av neste uke er orkanen ventet innover Jamaica, og da tror meteorologene at uværet vil ha blitt enda kraftigere.

Orkanen kommer til å vokse til en kraftig orkan i løpet av det neste døgnet, opplyser det nasjonale orkansenteret i USA fredag.

– Dean er en orkan av kategori 2 på Saffir Simpson-skalaen. Den vil styrke seg i løpet av de neste 24 timene til å bli en kraftig orkan, heter det i en uttalelse fra senteret.

Om Dean om noen dager vil nå kysten av USA, er ennå usikkert, men amerikanske myndigheter forbereder seg på muligheten.