Kystområdene opplevde kraftig regnvær og vind, men storbyen Houston slapp unna det verste. Orkanen raste desto kraftigere over grenseområdene mellom Texas og Louisiana.

Tre oljeraffinerier ble stengt, og 100.000 husholdninger i Beaumont og Port Arthur i Texas mistet strømmen. I Louisiana ble veier oversvømt, og 13.000 mennesker mistet strømmen.

En 80 år gammel mann i Bridge City mistet livet da markisen over terrassen hans falt i hodet hans mens stormen var på det verste.

Humberto oppsto svært plutselig og uten forvarsel i Mexicogolfen onsdag kveld og vokste raskt til orkans styrke da den raste inn over land lengst øst i Texas.

Men nesten like raskt som den vokste, tapte den seg i styrke da den kom inn over land, og ble torsdag klassifisert som en tropisk storm.

Ifølge meteorologene er Humberto en svært kompakt storm med en utbredelse på bare rundt 25 kilometer.

– Aldri i historien har en tropisk storm vokst seg så intens raskere i nærheten av land. Det skulle være interessant å vite hvorfor dette skjedde, sier James Franklin ved det nasjonale orkansenteret i Miami.

Orkanen er den første som har rammet USA på to år, og den var torsdag på nesten samme sted som Rita i 2005. Grenseområdene mellom Texas og Louisiana er ennå ikke fullt gjenoppbygd etter Rita.

Rita raserte området bare tre uker etter Katrina som la New Orleans i ruiner.