Politiet i London skal blant annet ha funnet brev fra bin Laden til sine medarbeidere i al-Qaida-nettverket, der de får ordre om å skaffe seg masseødeleggelsesvåpen for å "drepe, bekjempe, sette opp feller for og ødelegge" amerikanere.

I brevene refererer bin Laden til de amerikanske sanksjonene mot Irak som "den verste internasjonale terrorismen", og sier det er en hellig plikt for muslimer å drive amerikanske styrker ut av Saudi-Arabia og Golf-regionen, skriver avisen The Guardian.

Brevene ble offentliggjort av den italienske avisen La Repubblica onsdag, i forbindelse med en rettssak mot en annen mistenkt bin Laden-medarbeider.

Hvis de er ekte, gir de et innblikk i måten bin Laden veileder og oppildner sine tilhengere. De bekrefter at hans hovedmålsetting er å gjøre slutt på vestlige stormakters nærvær i bin Ladens hjemland Saudi-Arabia.

Brevene skal ha blitt beslaglagt av Scotland Yard som ledd i etterforskningen av mulige bin Laden-medarbeidere i Storbritannia, som kan ha hatt befatning med i sprengningen av de amerikanske ambassadene i Kenya og Tanzania i 1998.

Etterforskningen førte til at tre menn fra Midtøsten ble arrestert i september 1998 i London. De tre forsøker nå å unngå utlevering til USA, der de eventuelt vil bli tiltalt for medvirkning til bombeangrepene.

(NTB)