Visepresident Joe Biden anklager sin forgjenger Dick Cheney for å omskrive historien, mens Cheney stempler Obama-administrasjonen som svak i kampen mot terror.

69 år gamle Cheney mener president Barack Obama og Demokratene er «alarmerende naive i sikkerhetspolitikken», og han sier Biden tar «dødelig feil» når han sier at et nytt angrep på linje med 11. septemberangrepene er usannsynlig.

– Jeg mener de må gjøre alt de kan for å forhindre det. Og om tenkningen er at det er usannsynlig, ja da blir det vanskelig å mobilisere ressurser og få folk til å prioritere dette på den måten som er nødvendig, sier Cheney til TV-kanalen ABC.

Al-Qaida på flukt

Visepresident Biden slår tilbake, og sier al-Qaida nå er på flukt.

— Dick Cheney er en bra kar. Han har selvfølgelig rett til å ha sin egen mening. Men han har ikke rett til å omskrive historien. Han har ikke krav på egne fakta, sier Biden.

Cheney, arkitekten bak tidligere president George W. Bushs antiterrorpolitikk, støtter fortsatt bruk av vanntortur, såkalt waterboarding, på terrormistenkte.

Får viktig informasjon

Eksvisepresidenten åpnet søndag for at waterboarding kunne vært brukt mot nigerianeren som forsøkte å sprenge et amerikansk passasjerfly under landing i Detroit i romjula.

Biden på sin side sier myndighetene nå får viktig informasjon ut av avhørene med Umar Farouk Abdelmutallab.

— Han fortsetter å snakke fordi vi har behandlet ham på en måte som oppmuntrer ham til å snakke, sier Biden.

Den 67 år gamle tidligere lederen for Senatets utenrikskomité sier Cheney enten er feilinformert, eller så feilinformerer han bevisst det amerikanske folket.

Militær domstol

Cheney og den republikanske opposisjonen krever at Abdelmutallab fremstilles for en militær domstol, men Obama-administrasjonen vil rettssaken mot nigerianeren skal gå for en sivil domstol. Biden pekte søndag på at Cheney og president George W. Bush i 2001 fremstilte «skobomberen» Richard Reid for en sivil domstol.

Ifølge president Obama har Bush-administrasjonens fangebehandling gjort «ufattelig skade» på bilde av USA og landets innflytelse. Obama har imidlertid ikke klart å holde løftet om å stenge fangeleiren på Guantanamobasen på Cuba.