Israelsk politi støtte sammen med palestinske demonstranter på plassen ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem onsdag. Minst elleve personer ble såret.

Bakgrunnen for at politiet jaget demonstrantene, var at de skal ha kastet stein mot den jødiske Klagemuren, ifølge politiet. Klagemuren ligger i nærheten av moskeen.

Da palestinerne trakk seg inn i moskeen skal konfrontasjonene ha opphørt.

Bygningskomplekset som omfatter al-Aqsa-moskeen og Klippedomen, regnes som islams tredje helligste sted, etter Mekka og Medina i Saudi-Arabia.

Ifølge politiet skal minst elleve personer ha blitt såret i opptøyene onsdag, som spredte seg til flere nabolag i den østlige delen av byen. Politiet skal ha brukt gummikuler og tåregass for å spre folkemengden, ifølge palestinske vitner.

Protestene brøt ut etter at en 32 år gammel palestinsk fembarnsfar onsdag ble skutt og drept av en israelsk sikkerhetsvakt i Øst-Jerusalem.

Sikkerhetsvakten har fortalt politiet at han åpnet ild da palestinere stanset bilen hans og begynte å kaste stein, sier polititalsmann Micky Rosenfeld.

Ifølge lokale kilder arbeidet israeleren som sikkerhetsvakt for jødiske bosettere i den urolige bydelen Silwan.

Situasjonen i Silwan har vært anspent i årevis. Bydelen har en befolkning på 55.000 palestinere og 300 israelske bosettere, ifølge nyhetsbyrået DPA.