Demonstrantene svarte med å kaste bensinbomber og steiner mot politiet og legge et teppe av røyk over Syntagma-plassen i sentrum av Aten.

Onsdagens demonstrasjoner, de største siden opptøyene i 2008, var en del av en 24 timers generalstreik som lammet all kollektivtransport og flytrafikk og førte til stengte skoler og offentlige tilbud. Streiken er den første organiserte protesten mot de mange innstrammingstiltakene hittil i år.

Også i andre greske byer, deriblant Thessaloniki, oppsto det sammenstøt mellom demonstranter og politi onsdag.

Streiken, som skal vare i 24 timer, legger ytterligere press på den greske regjeringen, som sliter med å takle et skyhøyt budsjettunderskudd.

Regjeringen i Aten kuttet i fjor lønninger og pensjoner og hevet skattene, i bytte mot et kriselån på 110 milliarder euro fra EU og Det internasjonale pengefondet.

Hellas’ største offentlige og private fagforeninger i alle sektorer står bak streiken, og det er ventet at flere tusen arbeidere, studenter og pensjonister vil marsjere i Atens gater i protest mot regjeringens sparetiltak.

— Denne streiken er startskuddet for en bølge av protester fra arbeidere, pensjonister og arbeidsledige. Vi er imot myndighetenes politikk, som med sikkerhet fører til fattigdom og vil lede økonomien inn i resesjon, sier Ilias Iliopoulus, sjef for ADEDY, fagforeningen for offentlig sektor.