Angrepene skjedde med flere timers mellomrom i to ulike byer som begge ligger i området som har fått tilnavnet «Dødens triangel».

Det første angrepet skjedde på formiddagen utenfor sykehuset i byen Mahmoudiya, 30 kilometer sør for Bagdad. 34 personer ble drept og 39 såret.

Noen timer senere eksploderte en ny bilbombe på et marked i byen Hilla, 100 kilometer sør for Bagdad. Ifølge de første meldingene ble opptil 14 personer drept og 23 andre såret, men andre politikilder opplyser at kun fire personer ble drept og 14 såret.

Baby drept

Bomben utenfor sykehuset i Mahmoudiya eksploderte samme dag som amerikanske soldater var på besøk for å utbedre sykehuset. Blant de drepte var sju politimenn, tre irakiske soldater, en lege og fem andre helsearbeidere. 39 personer ble såret, deriblant fire amerikanske soldater.

En 30 år gammel kvinne forteller at hun mistet sin halvannet år gamle sønn:

– Eksplosjonen slo meg over ende, og da jeg kom til bevissthet, var ikke sønnen min i armene mine lenger. Jeg fant ham blant de døde, sier Hoda Ali til nyhetsbyrået AFP på Yarmouk-sykehuset i Bagdad, hvor de fleste døde og sårede ble brakt.

Ifølge amerikanske militære forsøkte angriperen å komme seg gjennom sikkerhetssperringene uten å lykkes. Dermed eksploderte bomben utenfor.

200 drept siste uke

Bilbomben på markedet i Hilla, hvor det bor både sunnimuslimer og sjiamuslimer, skjedde idet mange var ute og handlet torsdag kveld. I februar ble 125 personer drept i et lignende angrep i byen.

Siden sist fredag er bortimot 200 mennesker blitt drept i selvmordsangrep i Irak. Det antas at opptrappingen har sammenheng med valget på ny nasjonalforsamling 15. desember. Mange av de siste angrepene har vært rettet mot sjiamuslimer. Ett av de verste angrepene skjedde i forrige uke da 77 sjiamuslimer ble drept idet flere selvmordsbombere angrep en moské i den nordlige byen Khanaqin.