Flere hundre soldater med automatvåpen gikk torsdag til opprør i Elfenbenskysten i Vest-Afrika. Minst ti skal ha blitt drept og flere titall såret i skytingen som enkelte kaller et kuppforsøk.

General Robert Guei, som trolig ledet opprøret i Elfenbenskysten torsdag, er død. Myndighetene hevder Guei sto bak opprøret. Forsvarsministeren opplyser at han er funnet død.

— Det er 100 prosent sikkert og er blitt bekreftet av tre kilder, sier forsvarsminister Moise Lida Kouassi. - Jeg tror han ble drept i kamp, tilføyer han, men opplyser at den drepte Guei var blitt funnet på en vei nær et stort sykehus i Abidjan.

Innenriksminister drept Også Elfenbenskystens innenriksminister skal ha blitt drept, opplyser diplomater. Innenriksminister Emile Boga Doudou var regnet som en av regjeringens sterke menn. Han skal ha blitt alvorlig såret da opprørere angrep huset hans torsdag morgen, og døde senere av skadene.

Samtidig opplyste en talsmann for myndighetene i landets nest største by, Bouake, at byen er i hendene på opprørerne. Bouake ligger 400 kilometer nord for hovedstaden Abidjan.

To av hærens offiserer skal ha blitt drept, og to lokale politikere kidnappet av opprørerne, ifølge kilden som nyhetsbyrået AFP fikk kontakt med på telefon.

Flere titalls døde

— Det er minst ti drepte i politileiren i Agban og flere titall sårede, sier en militær kilde som krever å få være anonym. Agban-leiren er en sentral leir for de militære styrkene i Abidjan, og skal ha blitt gjenerobret av regjeringsstyrker torsdag formiddag.

— Vi anslår at 500-600 angripere gjennomførte flere angrep i bølger, sier kilden, som også sier soldatene var utstyrt med AK47-geværer, maskingeværer og antipanservåpen.

AFP-journalister ved Agban-leiren kunne med egne øyne se åtte drepte menn som av regjeringshærens talsmenn ble beskrevet som opprørere.