Ifølge en talsmann for opprørerne, Abdel Salam Abu Zaakouk, ledet Abdul Rahman Al Sayd selv sine soldater på gårdsbruket.

Overløper

I en annen episode har opprørerne funnet Gaddafis kontorsjef, Bashir Saleh, og hans fire barn på et annet gårdsbruk i Tripoli, der han var forkledd i sudanske stammeklær.

På den annen side meldes det at nestkommanderende i Gaddafis etterretningsapparat og Gaddafis helseminister har gått over til opprørerne.

General Khalifah Mohammed Ali og helseminister Mohammed Hijazi er de siste i en lang rekke toppfolk hos Gaddafi som har skiftet side etter at opprørerne fikk vind i seilene.

Hijazi sier han hadde planlagt å hoppe av i flere måneder, men at han fryktet for sitt liv. Han var en av dem som deltok i forhandlinger på den tunisiske øya Djerba nylig.

Gaddafi-tro omringer by

Styrker som er lojale mot Muammar Gaddafi, har omringet byen Zuwara, vest for Tripoli.

Oberst i opprørsstyrkene, Abdu Salem, sier de ikke har mannskaper nok til å slå tilbake, og han ber om forsterkninger.

Men en talsmann for opprørerne i Zintan, oberst Juma Brahim, svarte at de ikke har soldater til overs, og at alle trengs til kampen om Tripoli.

Zuwara, som ligger på den strategisk viktige veien mellom Tripoli og grensa til Tunisia, har skiftet side flere ganger. Etter at opprørerne tok kontroll siste gang, er byen blitt bombardert med granater fra Gaddafi-lojale styrker.