USAs viseutenriksminister John Negroponte har møtt Musharraf, og den amerikanske diplomatens medarbeidere sa han ville si klart fra om at USA vil ha unntakstilstanden opphevet.

– President Musharraf gjorde det klart overfor den amerikanske utsendingen at unntakstilstanden kun kan oppheves når situasjonen med tanke på lov og orden er forbedret, sier en av Musharrafs rådgivere til nyhetsbyrået AFP.

Musharraf innførte unntakstilstand 3. november.

– Pakistan er trygt så lenge unntakstilstanden opprettholdes, sier presidenten i et intervju med BBC.

Dersom det forestående valget holdes mens forholdene er urolige, vil resultatet bli kaos. Og dersom kaoset råder, vil Pakistans atomvåpen kunne falle i gale hender, understreker presidenten.

– Militæret er der. Og så lenge militæret er der, kan ingen ting skje med de strategiske våpnene. Vi har kontroll, og ingen kan gjøre noe med dem, sier Musharraf.

Presidenten hevder det er dommere og andre jurister i Pakistan som prøver å velte den demokratiske prosessen i landet. Han krever videre en forklaring på hvordan vestlige medier har fremstilt ham de siste månedene.

– Har jeg blitt gal? Eller har personligheten min plutselig forandret seg? Er jeg dr. Jekyll og mr. Hyde? spør han.

– Har jeg gjort noe grunnlovsmessig galt? Ja, jeg gjorde det 3. november. Men har jeg gjort det før? Nei, fremholder han.

FAISAL MAHMOOD