Islamabad (NTB-AP-Reuters):

En toppleder i partiet til Pakistans tidligere statsminister Nawaz Sharif og flere andre opposisjonelle ble søndag pågrepet av pakistansk politi.

– Musharrafs dager er talte. Tiden har kommet for å få en slutt på hærens politiske rolle, sa Javed Hashmi, fungerende leder for Nawaz Sharifs opposisjonsparti Pakistans muslimske liga (PML-N), til pressen like før han ble ført vekk av politiet i byen Multan sentralt i Pakistan.

Også ti av Hashmis medarbeiderne ble arrestert.

– Musharraf har ranet til seg domstolenes uavhengighet ved å arrestere landet øverste dommer og ved å fjerne andre dommere for å redde sitt eget urettmessige lederskap, men han kommer ikke til å overleve folkets opprør, fortsatte Hashmi.

Pakistans høyesterett avviste lørdag Musharrafs avgjørelse om å innføre unntakstilstand, hvorpå presidenten svarte med å avsette høyesterettsjustitiarius Iftikhar Chaudry.

Også en rekke andre opposisjonelle og advokater som er motstandere av Musharraf i den sørvestlige byen Quetta er arrestert, opplyser politiet.

– Det er slutt på vår myke linje nå. Vi har nulltoleranse. Vi kommer til å handle, arrestere og bruke makt hvis det blir nødvendig, sier politisjefen i Karachi, Azhar Ali Farooqi.