Soldater patruljerte onsdag i gatene i delstaten Jammu og Kashmirs sommerhovedstad Srinagar. Det militære nærværet ble trappet opp etter at ledere for den muslimske separatistbevegelsen Hurriyat-konferansen ba velgerne sitte hjemme.

Landmine

Minst ti mennesker ble drept da en landmine utløst av maoistiske opprørere eksploderte i delstaten Chhattisgarh i de midtre delene av India. I delstaten Jharkand øst i landet ble ni personer drept i et bombeangrep mot et kjøretøy med tjenestemenn og halvmilitære soldater.

Over i neste uke

Sikkerhetstiltakene er trappet kraftig opp foran torsdagens fjerde fase i det indiske maratonvalget. Valget ble innledet 16. april, det avsluttes med en femte omgang med stemmegivning onsdag i neste uke, og resultatet ventes å foreligge tre dager etter dette.

Om lag 714 millioner indere har stem-merett i valget. Hovedmotstandere er det regjerende Kongresspartiet og dets partnere i valgalliansen UPA, og opposisjonsalliansen NDA, som ledes av det hindunasjonalistiske partiet BJP.

TIL VALG: Lederne av Kongresspartiet er klar til valg. Fra v. Sandeep Dixit, Jai Prakash Agarwal, Rahul Gandhi og Sheila Dixit.
ADNAN ABIDI
VALGMASKINER: En offiser kommer med valgmaskinene til et stemmelokale.
KRISHNA MURARI KISHAN