Over 40 ledere av forskjellige innvandrergrupper møtte politiet i Birmingham søndag i et forsøk på å dempe spenningen i byen og oppklare hva som skjedde lørdag.

En mann i 20-årene ble stukket i hjel og minst fire andre såret av knivstikking, mens en politimann ble truffet i benet av et skudd. Flere biler ble stukket i brann, bygninger ble ødelagt og tunge gjenstander kastet av ungdomsgrupper som hadde maskert seg og slo med basketballkøller. Urolighetene pågikk i tre timer.

Uroen begynte etter en fredelig demonstrasjon og et møte der innvandrergrupper tok opp bekymringer etter en påstått voldtekt av en 14 år gammel jente, selv om ingen voldtekt er anmeldt.

Biskop Joe Aldred sier til den britiske kringkastingen BBC at det er ekstremistiske grupper som står bak, men at det også er spenninger mellom forskjellige innvandrergrupper.

– Roten til det ligger først og fremst hos unge folk, men ikke bare unge, fra afrikanske og karibiske grupper, sier han. – Raseriet deres synes i første rekke å være rettet mot asiatiske grupper, tilføyer han.