«When the lady smiles», med den nederlandske hardrockgruppa Golden Earring, skapte ramaskrik i USA da den kom i 1984, takket være videoen som ble totalforbudt på amerikansk fjernsynskanaler som MTV.

Les også: John McCain fosser mot seier

Videoscener der en nonne blir voldtatt på T-banen, en psykologistudent blir voldtatt i en heis og en hund spiser hjernen til den mentalt forstyrrede gjerningsmannen, ble definitivt i meste laget for sensuren i USA.

Hillary Clintons valgkampmedarbeidere kan heller ikke ha kikket for mye på teksten til låten, som inneholder setninger som «My friends tell me, she's the beast inside your paradise» (Vennene mine forteller meg at hun er selve beistet i paradiset).

Enkelte kommentatorer har sammenlignet Hillarys underlige valg av kampsang med Ronald Reagans bruk av Bruce Springsteens udødelige «Born in the USA», åpenbart uten å innse at den var en besk kritikk av det amerikanske samfunnet.

Peiling på amerikansk politikk? Prøv vår store valgkamp-quiz!

Hvorfor Hillary valgte «When the lady smiles», er et åpent spørsmål. Trolig er forklaringen å finne i ekteparet Clintons platesamling, ettersom også Bill Clinton valgte en låt av Golden Earring som en av sine kampsanger da han stilte til valg.

Bill satset imidlertid på «Radar love», og sto for skandalene selv.

SKUMMEL FYR: Vokalisten i det nederlandkse hardrockbandet som Hillary Clinton Tydeligvis digger... Diskuter saken her!

YOUTUBE
BRIAN SNYDER