De fire omkomne ble funnet onsdag og torsdag på kysten av Galicia, 250 kilometer nord for utløpet av elva Douro i Atlanterhavet. Et dusin seter fra ulykkesbussen og klær som er lagd i Portugal ble også funnet.

Rundt 70 mennesker omkom da den gamle broen over Douro kollapset og en buss og tre biler styrtet i elva. Bergingsmannskapene har ikke vært i stand til å finne bussen og de omkomne på grunn av de frådende vannmassene i elva.

Spansk politi fant likene av to kvinner ved Finisterre og ytterligere to lik enda lenger nord. Ved hjelp av bilder har pårørende identifisert de fire, som var med på utflukten med ulykkesbussen.

Bergingsmannskapene hadde håpet å finne alle de omkomne i bussen og bilene, som de tror befinner seg under 15 meter vann 100 meter nedenfor broen. Men siden de fire likene er blitt skylt så langt av gårde, må leteområdet utvides over et enormt område.

Innenriksminister Nuno Severiano Teixeira sa at portugisisk og spansk kystvakt er blitt mobilisert til å lete til havs og langs Atlanterhavskysten.

Regjeringen har også bedt andre NATO-land, som måtte ha bedre teknologi enn Portugal rår over, om hjelp til å lokalisere og berge bussen. Franske og spanske dykkere er på plass, og Norge og USA har lovet å bidra.

Ved hjelp av sonar har letemannskapene lokalisert en tolv meter lang gjenstand som de tror er bussen, men på grunn av den frådende strømmen og dårlig sikt i vannet har det ikke vært mulig for dykkere å nå fram.

Ulykken skjedde søndag kveld da den 115 år gamle broen ved Castelo de Paiva øst for Oporto i det nordlige Portugal kollapset etter at en av bropilarene ble tatt av vannmassene.

NTB