Tirsdag var det nasjonal sørgedag i Russland, og flaggene vaiet på halv stang over hele landet, der befolkningen naturlig nok er preget av sjokk, sinne og sorg.

Samme dag oppdaget dykkere rundt 50 omkomne, de fleste av dem barn som befant seg i skipets lekerom. Overlevende har fortalt at mange barn hadde samlet seg der rett før skipet kantret og sank.

Mellom 30 og 40 barn

Ifølge passasjerlisten skal det ha vært rundt 30 barn, i alderen 14 og nedover, om bord i skipet. Men dykkerne som har inspisert skipet, har lokalisert mellom 30 og 40 barn, ifølge kilder som deltar i redningsoperasjonen.

Fem barn var blitt hentet opp tirsdag. Pårørende, men også mange av redningsarbeiderne, mottar nå krisehjelp etter funnene av barna.

Man får trolig ikke opp alle ofrene før båten heves. Operasjonen med å heve båten er ventet å finne sted lørdag.

Sørgestund

Blomster og lys preget den russiske byen Kazan, der slektninger og venner forsøkte å trøste hverandre. Mange er ikke preget bare av sorg, men også av sinne.

Russlands etterforskningskomité har fastslått at turoperatørens uaktsomhet førte til at minst 116 personer mistet livet. 86 av dem, deriblant 16 barn, er nå bekreftet omkommet.

Komiteen opplyser at sjefen for turselskapet og en lokal sikkerhetsovervåker er arrestert og risikerer ti års fengsel.

Da cruisebåten Bulgaria sank på den russiske elven Volga søndag, var det 208 mennesker om bord. Men båten var sertifisert for langt færre. Ulykken har ført til oppvask om russiske elvebåters sikkerhet, mange av båtene er svært gamle.

En av de overlevende forteller at skipet nesten umiddelbart ble forvandlet til en metallkiste da det fikk problemer og sank.