Ulykken skjedde da en virvelvind kom innover feriestedet. Det var kraftig uvær i området.

Fire øvrige familiemedlemmer, en kvinne og tre barn på ti, åtte, og tre og et halvt år, skal ikke ha blitt alvorlig skadd i ulykken. De ble sendt til sykehus i byen Trieste, som ligger rundt 30 kilometer fra Grado. Den omkomne sønnen skal være en av to tvillinger i familien.

Opprettet kriseteam

Familien bistås av konsulatet i Trieste og av forsikringsselskapet.

– Dette er en forferdelig trist sak. Visekonsulen i Trieste har vært noen timer hos familien, som oppholder seg på sykehus. Han har sett at de blir tatt godt hånd om på sykehuset, sier ministerråd Arne Gjermundsen ved den norske ambassaden i Roma til NTB.

Han er i løpende kontakt med sykehuset, lokalt politi og folk ved konsulatet i Trieste, som ligger rundt 30 kilometer fra Grado.

Ifølge Levanger-Avisa er det opprettet et kriseteam for den øvrige familien hjemme i Levanger. Folk fra familien skal også være på vei til Italia.

– Været ble dårligere

Teltet skal ha vært slått opp på en campingplass da treet falt ned.

– Etter det jeg kjenner til, merket de at været ble dårligere da de slo opp teltet. Ved midnatt falt et tre over teltet deres. Det traff sovekabinen der faren og tvillingsønnene lå, sier en kollega av den omkomne mannen til VG Nett.

Flere bygninger, blant annet feriehus og hoteller, ble skadd i uværet, melder nyhetsbyrået ANSA. En 61 år gammel mann ble skadd da han ble truffet av grener. Han skal ikke være livstruende skadd.

Ifølge italienske aviser arbeider rundt 150 frivillige med å rydde opp etter uværets herjinger i området.

Grado ligger nordøst i Italia, nær grensen til Slovenia.