Det er New York Times som gjengir innholdet i den tyrkiske rapporten, som bygger på intervjuer med over 8.500 innsatte i tyrkiske fengsler gjennom en toårsperiode.

-I årevis har tyrkiske ledere forsøkt å bagatellisere anklagene om omfattende tortur. Det vil bli vanskeligere heretter, som følge av det denne parlamentarikerkomiteen har funnet, skriver New York Times.

Rapporten gjengir i rystende detalj mange av fangenes beretninger, og viser også bilder av torturinstrumenter som brukes samt romtegninger som viser hvor de ulike politistasjonenes torturkamre ligger.

I Istanbuls største kvinnefengsel fortalte samtlige kvinner som ble intervjuet at de var utsatt for tortur. -Alle fortalte i detalj om torturen og overgrepene de utsettes for, heter det i rapporten.

Forrige uke overleverte de tyrkiske parlamentarikerne sin nådeløse rapport til landets justisminister Hikmet Sami Turki, som i den forbindelse slo fast at "tortur er en forbrytelse mot menneskeheten".

Senest i fjor avviste imidlertid landets viseinnenriksminister Sami Sonmez all kritikk under en høring i landets nasjonalforsamling.

-Politiet er i stand til å tvinge fra tilståelser fra de skyldige. Hva er vitsen med må skape bryderi, så lenge opinionen gir sin tilslutning til det politiet gjør, sa Sonmez.

NTB