Olmert svarte på spørsmål fra Winograd-kommisjonen som ble opprettet i fjor høst for å få en oversikt over regjeringens håndtering av krigen og finne ut om noen bør stilles til ansvar.

Regjeringen er blitt kraftig kritisert for at ingen av hovedmålene for krigen ble oppnådd: Hizbollah-militsen ble ikke ødelagt, og de to israelske soldatene hvis bortføring utløste krigen, er ennå ikke løslatt.

De væpnede styrkene på sin side er blitt kritisert for å dårlig forberedelse og for ikke å ha gitt soldatene i felten skikkelig utstyr.

Forsvarssjefen, general Dan Halutz, gikk nylig av etter flere måneder med kritikk, og det kommer stadig sterkere krav om at også Olmert og forsvarsminister Amir Peretz må gå av.

Mange observatører mener at Olmerts framtid som statsminister er avhengig av konklusjonene til Winograd-kommisjonen. Kommisjonen ventes å legge fram sin rapport i mars.

Kommisjonen skulle blant annet spørre Olmert om hvorfor han gikk til full krig i stedet for mer begrensede operasjoner etter at soldatene ble bortført, og hvorfor han iverksatte en storoffensiv to dager før krigen tok slutt, etter intenst press fra FN.