Redningsmannskaper gir foreløpig opp søket etter 49 personer som er savnet etter at en russisk oljeplattform sank i Okhotskhavet.

Det er bekreftet at fire er omkommet, mens 14 ble reddet fra riggen før den sank, ifølge Russia Today. Resten av de 67 oljearbeiderne er savnet etter at plattformen kantret og sank i Okhotskhavet utenfor den sørøstrussiske øya Sakhalin.

Fly og helikoptre ble sendt til land rundt klokken 19 lokal tid. Da hadde redningsmannskapene tilbrakt mer enn seks timer i det iskalde vannet, opplyser krisemyndighetene.

Kolskaja-plattformen som tilhører det russiske leteselskapet Arktikmorneftegazrazvedka, ble tauet fra halvøya Kamtsjatka og var 200 meter fra land da ulykken skjedde søndag. Det er kraftig vind og 17 minusgrader i området.

Tomme livbåter

— Ventilene ble ødelagt av is og bølger, og fartøyet begynte å ta inn vann, sier Taimuraz Kasajev, talsmann for den regionale kriseberedskapen.

Mannskapet ventet på å bli evakuert av helikopter, men plattformen kantret og sank før de kunne komme seg om bord i livbåtene, forteller talspersonen.

To av plattformens fire livbåter er funnet uten folk i, og redningsarbeidet er svært vanskelig på grunn av værforholdene.

Varme drakter

Ifølge msnbc.com er de som har blitt reddet opp av vannet, i relativt god form. Ni av dem er blitt transportert med helikopter til land for å få behandling, skriver Russia Today. Alle oljearbeiderne har ifølge den engelskspråklige nettavisen på seg redningsvester og varme drakter.

Kolskaja-riggen blir brukt til å finne olje utenfor kysten av Kamtsjatka for selskapet Gazflot, som er et datterselskap av det russiske gassmonopolet Gazprom. Plattformen skal ikke ha boret etter olje, så den utgjør trolig ingen miljørisiko.