Gutten ble satt fri under en politiaksjon i forstaden Hvidovre klokken 19.08, opplyser Nordsjællands politi. To personer ble pågrepet under aksjonen. De har kinesisk bakgrunn i likhet med Olivers familie.

Kidnapperne framsatte krav om en større sum løsepenger, men politiet vil ikke ut med hvor mye penger de forsøkte å presse familien for.

**Les også:

Familien er styrtrik**

Etter en intensiv etterforskning greide politiet å spore opp adressen der Oliver ble holdt fanget. Sannsynligvis har politiet greid å finne stedet ved å avlytte telefoner.

Gutten var bortført i drøyt 26 timer før han ble gjenforent med sine foreldre.

Kidnapperne risikerer nå opptil tolv års fengsel hvis de blir funnet skyldige i frihetsberøvelse for vinnings skyld. Flere personer er mistenkt i saken, og jakten på dem fortsatte torsdag kveld.

Hemmelig

Tidligere på dagen ble det oppgitt at politiet sto uten spor i saken, men etter at gutten ble funnet, innrømmer politiet at de måtte holde kortene tett til brystet av hensyn til guttens sikkerhet.

Familien til Oliver beskrives som svært rik og eier flere restauranter i København-området. Faren er medeier i velkjente Det Kinesiske Tårn i Tivoli i den danske hovedstaden.

Det har vært spekulert på om ansatte i kinesiske restauranter sto bak bortføringen, slik de gjorde ved ett tidligere tilfelle i 1988.

Ifølge Jyllands-Posten har familien vært utsatt for et kidnappingsforsøk tidligere. Da var det Olivers storebror som ble forsøkt kidnappet.

– Nøye planlagt

Femåringen ble bortført ved en barnehage i Virum nord for København ved 16.30-tiden onsdag. Aksjonen så ut til å ha vært nøye planlagt. Guttens mor ble holdt tilbake mens en mann grep gutten og kastet ham inn i en mørk stasjonsvogn, der en sjåfør satt klar til å kjøre av gårde.

Familien til den bortførte gutten fikk krisehjelp av psykologer etter den opprivende hendelsen. Ifølge bekjente av familien var foreldrene for sjokkerte til å snakke om det som hadde skjedd.

FUNNET I DANMARK: Den kidnappede Oliver Chaanhing.
Politiet