Foruten motstanden som er kommet til syne i kirken, øker også motstanden i fagbevegelsen. På Stortinget har til nå bare vært Sosialistisk Venstreparti som samlet har tatt avstand fra bombingen

Også skepsis i KrF

Men nå øker motstanden også i andre partier. Spesielt er Senterpartiet kritisk. Men ulmer også langt inn i Venstre og Kristelig Folkeparti. Hordaland Venstres stortingsrepresentant May Britt Vihovde sier til BT at det er nødvendig med "timeout" i bombingen for å vurdere om bombene treffer riktig. Og leder i Aust-Agder KrF, Arve Danielsen, varslet i går at han vil ta saken opp partiets landsstyremøte til helgen. Han stiller seg kritisk til regjeringens støtte til USA.

Der er det Hordalandsrepresentanten Rune Skjælaaen og Morten Lund fra Sør Trøndelag som går lengst i sin kritikk. Begge tar klart avstand fra bombingen.

— Det må finne andre måter å fange bin Laden på en å bombe Afghanistan sønder og sammen. Verden har ikke råd til å se så mange uskyldige liv gå tapt, sier Skjælaaen.

Kan ende i verdenskrig

— Stopper ikke USA bombingen, kan det ende i en tredje verdenskrig, sier Morten Lund. Han mener at USA og NATOs strategi til nå har vært helt feilslått. - Vi risikerer nå at hele den muslimske verden vender seg mot USA og Nato-landene fordi krigen utvikler seg til en humanitær katastrofe, sier han.

Også Åslaug Haga som er partiets medlem i utenrikskomiteen er skeptisk. Men hun vil ikke gå så langt som å kreve at bombingen skal stanses. Motstanden vokser i LO

Tirsdag morgen sa LO-leder Gerd Liv Valla til NRK-radio at bombingen må opphøre i sin nåværende form.

Oddrun Remvik i Fellesorganisasjonen har lenge etterlyst et klart standpunkt fra LO mot militæraksjonene.

— Jeg tror motstanden mot krigen i opinionen vil vokse seg sterkere for hver dag. Jeg regner også motstanden blant de fagorganiserte vil bli så serk at et samlet LO må kreve at bombingen stanses, sier hun til bt.no.