Taylor hadde forlatt hovedstaden, fikk utsendingene beskjed om.

— President Taylor er i Buchanan fordi det er kamper der. Det er det vi har fått opplyst, sa Ghanas utenriksminister Addo Akudo Addo, som er med i delegasjonen. Addo gjorde det klart at delegasjonen venter å møte Taylor lørdag.

Buchanan er Liberias nest største by, om lag 100 kilometer øst for hovedstaden Monrovia. Tidligere i uka ble det opplyst at opprørsstyrkene hadde erobret byen.

Økende tvil

Delegasjonen består av tre vestafrikanske utenriksministre og generalsekretæren i det vestafrikanske økonomiske forbundet ECOWAS. På et regionalt toppmøte torsdag ble det besluttet å sende en fredsstyrke til Liberia og dessuten at Taylor må forlate landet senest tre dager etter at styrken er på plass.

Nigeria vil gi Taylor asyl, og han har selv sagt at han vil ta imot tilbudet. Men stadig flere tviler på at han vil forlate landet frivillig.

Roen hersket i Monrovia natt til fredag, men håpet om en pause i borgerkrigen brast da nye kamper brøt ut midt på dagen. Minst ni personer skal være drept.

Den danske Røde Kors-medarbeideren Kim Johansen i Monrovia hadde fått rapporter om drepte da NTB var i kontakt med ham på telefon fredag.

— Vi har fått noen meldinger om drepte. Det har vært kamper i sentrale strøk av Monrovia og på den nordøstlige frontlinjen i dag, sa Johansen tidlig fredag ettermiddag.

Taylor

President Taylor har tidligere sagt at han vil gå av når en internasjonal fredsstyrke er på plass, men han har vært utydelig om tidspunktet. Røde Kors-medarbeideren Kim Johansen sier at stadig flere i Monrovia nå tviler på at Taylor vil gi fra seg makten frivillig.

Liberias økonomiminister Samuel Jackson er imidlertid klar:

— Taylor kommer til å forlate Liberia når styrkene er utplassert og når en fordeling av den politiske makten har funnet sted, sier Jackson i et intervju med CNN.

En styrke på opptil 1.500 nigerianske soldater skal sendes til Liberia mandag som fortropp for en regional styrke på 2.000 mann. Fredssoldatene skal forsøke å ivareta en våpenhvile mellom regjeringsstyrkene og opprørerne.

Vannmangel

Sivilbefolkningen lider under krigshandlingene. Både Det internasjonale Kirkens Nødhjelp og Røde Kors gjenopptok hjelpearbeidet fredag formiddag, men ble hindret da kamphandlingene begynte på nytt.

Røde Kors-medarbeideren Kim Johansen sier det er store mangler på både mat og vann. - Dessuten er sanitærforholdene meget dårlige.

Det internasjonale Kirkens Nødhjelps representant i Monrovia, Charles Pitchford, sier det er stort behov for det meste, men øverst på listen står utstyr som kan brukes til å rense vann. -Drikkevannssituasjonen er forferdelig, folk drikker skittent vann og sykdommer som diaré og kolera florerer, sier Pitchford.

Lederen for Den internasjonale Røde Kors-komitéen i Liberia, Dominique Liengme, rapporterer også om dramatiske forhold. -Regnet har pøst ned i flere dager, og flere flyktninger har fått lungebetennelse. I tillegg sliter mange med sykdommer som kolera, malaria og diaré, forteller Liengme.