Edward «Ted» Kennedy døde av hjernekreft i 2009 etter 47 år som senator fra Massachusetts.

Han var siste gjenværende i av en brødreflokk etter at hans to brødre, president John F. og Robert, ble skutt.

John ble skutt i Dallas i november 1963 mens Bobby møtte sin skjebne i Sirhan Sirhan i bakgangen på et California-hotell i juni 1968 etter brakseier i primærvalget i staten.

25. oktober

De frigitte FBI-dokumentene viser at Ted en rekke ganger ble truet på livet etter drapene på brødrene. I et av brevene i FBI-arkivet advares det om at Ted Kennedy blir den neste og refererer til at «nr. 3 skal myrdes 25. oktober 1968. Kennedy-residensen må voktes godt den dagen».

«Hoppet over» Chappaquiddick

Noe underlig er det at Chappaquiddick-ulykken i 1969, der en kvinnelig passasjer omkom etter at Ted Kennedy hadde kjørt utfor en bro, nesten ikke er omtalt i FBI-dokumentene. Ulykken kostet trolig Ted en rolle som presidentkandidat og dokumentene viser bare at FBI tidlig fikk vite om ulykken, men valgte å holde navnet hemmelig ...

Ingenting etter 1985

Flertallet av drapstruslene mot senator Kennedy dukket opp mens han gjorde et forsøk på å utfordre sittende president Jimmy Carter om det demokratiske partiets nominasjon i 1980. Andre trusler er satt i forbindelse med ytterliggående organisasjoner som Ku Klux Klan.

Den nå offentliggjorte delen av FBI-arkivet går frem til 1985. Derfor er ingen trusler kjent fra de senere årene.

Edward Kennedy er på fjerdeplass når det gjelder tjenestetid i Senatet. Han gikk kallenavnet «Senatets løve» etter å ha vist seg som en svært effektiv lovmaker, evnen til å gå gjennom lover.