Eksplosjonen har fullstendig rasert blokka med 25 leiligheter, melder russiske nyhetsmedier. Minst 80 mennesker fryktes å ligge et sted i ruinene.

Eksplosjonen skjedde i Bujnaksk, og det er nettopp i dette distriktet de russiske militære styrkene de siste dagene har drevet offensiv mot islamske opprørere.

Flere døde er fraktet til likhuset i Bujnaksk, mens andre døde skal ha blitt brakt hjem av slektninger. Over 40 av de sårede er innlagt på sykehus i byen.

Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent, men en kobling til de islamske opprørernes kamp mot det russiske overherredømmet er nærliggende. En opprørsleder, en jordaner kjent under navnet Khattab, har truet med hevn etter de russiske angrepene på geriljasoldatene i Dagestan.

Myndighetene i Dagestan har beordret en granskning av eksplosjonen, som de kaller en terroristhandling. Den dagestanske statsministeren Hizri Sjikhsaidov skal lede granskningskommisjonen.

De fleste ofrene for eksplosjonen er kvinner og barn. Offisersfamiliene utgjorde bare en liten del av beboerne i blokka, de fleste hadde ikke noe med det militære å gjøre, ifølge nyhetsbyrået Itar-Tass.

NTB-Reuters-AFP