Småbarnsfamilien avga sine to stemmer på Hagaskoli i Reykjavik-bydelen Vestibær i strålende solskinn i formiddag.

— For meg er både personer og saker viktige, men av sakene legger jeg vekt på velferden, kommuneøkonomien og skolen. Jeg er dessuten sterkt bekymret for at de sosiale forskjellene på Island bare øker og øker, sier Sigrun B. Bergmundsdottir til Bergens Tidende.

Hun, mannen og sønnene Bergmundur Bolli (5) og Johannes (2) har nettopp kommet ut av valglokale, hakk i hæl på statsminister David Oddsson.

— Akkurat det hadde ingen betydning for oss i det hele tatt, sier Helgi B. Thoroddsen.

Han la vekt på de samme sakene som sin kone, pluss fiskeripolitikken.

Akkurat hva de har stemt, holder de som islendinger flest for seg selv. Men at de har stemt på opposisjonspartier og vil ha Oddson-regjeringen ut, legger de ikke skjul på. David Oddsson var smilende og rolig da vi møtte ham etter vel avgitt stemme.

— Jeg er ikke overbevist om at vi vinner valget. Men sjansene for at jeg fortsetter er vel litt mer enn 50-50, mente han.

— Hvis du nå likevel blir kastet, hva tror du grunnen er da?

— Regjeringens resultater er gode, så jeg tror ikke mange føler de får det dårligere. Men hvis jeg kastes, er grunnen antakelig at jeg har sittet i 12 år og at folk ønsker en forandring. At velgere kan ønske foranding for forandringens skyld er jo et kjent politisk fenomen fra mange land, sier David Oddsson.

Valglokalene stenger kl 22 islandsk tid i dag, det vil si ved midnatt norsk tid. Valgutfallet ventes å være klart 2-3 timer senere. Valdeltakelsen så ut til å være god i det fine været.

De fleste meningsmålingene de siste ukene peker mot at David Oddsson fra det konservative Selvstendighetspartiet får fortsette som statsminister, i koalisjon med Halldor Asgrimssons Framstegsparti. Men noen målingen har spådd såpass jevnt løp at regjeringsskifte er en mulighet. I så fall kan sosialdemokraten Ingibjörg Solrun Gisladottir bli Islands første kvinnelige statsminister.

PRIORITERER BARN OG VELFERD: Sigrun B Bergmundsdottir og Helgi B. Thoroddsen sammen med sønnene Bergmundur Bolli (5) and Johannes (2).<br/>Foto: Jón Svavarsson