Han sier at han vil be om fullmakt fra Kongressens før et angrep, selv om han mener han har myndighet til å beordre et angrep uten de folkevalgtes samtykke.

Angrepet vil være i begrenset omfang og ikke inkludere bakkestyrker.

Be om fullmakt

Lederne for partiene både i Senatet og Representantenes hus har gått med på å holde en debatt og stemme over et angrep. Obama svarte ikke på et spørsmål om hva han gjør dersom de folkevalgte sier nei.

Presidenten mener det er riktig å gå til angrep av hensyn til nasjonale sikkerhetsinteresser. Han påpeker at det er viktig å sende et budskap til andre som bryter internasjonale regler.

– USA kan ikke lukke øynene for det som skjedde i Damaskus, sa Obama til pressen utenfor Det hvite hus lørdag.

Kongressen skal etter planen samles igjen etter sommeren først 9. september, men ifølge CNN kan det bli aktuelt å sammenkalle de folkevalgte tidligere for å diskutere militæraksjonen.

— Har klare bevisPresidenten understreket tidligere i dag at han ikke vil trekke USA inn i en langvarig krig.

– Vi vurderer ikke en tilnærming som vil innebære å sette militærstøvler på bakken, sa Obama.

USA sier at de har klare bevis for at det syriske regimet brukte kjemiske våpen utenfor Damaskus 21. august.

– Mange mener at noe må gjøres i Syria, men ingen ønsker å gjøre det, sier Obama.

1.429 dreptAmerikanske myndigheter har informasjon om at 1.429 personer ble drept i et kjemisk angrep 21. august utenfor hovedstaden Damaskus i Syria, opplyste USAs utenriksminister John Kerry fredag kveld, norsk tid.

Kerry sa at USA har klare beviser på at saringass ble brukt og at en høytstående representant for regimet har bekreftet at kjemiske våpen ble brukt. Han understreket også at syriske myndigheter har brukt kjemiske våpen i mindre skala flere ganger tidligere og kalte angrepet i forrige uke en «forbrytelse mot menneskeheten».