Ifølge den nyeste Washington Post-ABC-målingen har Obama en oppslutning på 30 prosent, mot 26 prosent for Hillary Clinton, 22 prosent for John Edwards og 11 prosent for Bill Richardson.

Tidligere målinger har gitt Clinton er liten ledelse over Obama og Edwards foran nominasjonsmøtene i Iowa som avholdes 3. januar.

Samtidig som målingen ble offentliggjort, diskuterte Obama og Clinton hvem som har mest erfaring til å bli president.

Clinton forsøkte på et folkemøte i Knoxville i Iowa å skape avstand mellom seg og de andre kandidatene ved å si at USA ikke har råd til å velge en president som må få opplæring på jobben.

– Vi trenger en president som forstår omfanget og kompleksiteten i utfordringene vi står overfor, og som har styrke og erfaring til å håndtere dem fra dag én, sa hun.

Obama avviste Clintons påstander på et møte i Clarion og sa at de fire årene han tilbrakte i Indonesia som barn og båndene til Kenya gjennom faren bidrar til at han har langt større internasjonal forståelse enn andre som bare ser verden på offisielle reiser.

– Du plukkes opp på flyplassen av sikkerhetsfolk og kjøres i kolonne til ambassadørens hjem. Du får lunsj og blir tatt med på et besøk på en fabrikk eller en skole. Noen barn opptrer med dans, sa han.

Kandidater som ikke forstår fremmede kulturer, vil ha mye større vansker med å ta de rette utenrikspolitiske beslutningene

JASON REED