Presidenten ble tatt imot av viseadmiral William McRaven på militærbasen Fort Campbell i delstaten Kentucky. Ifølge flere medier var det McRaven som hadde kommandoen da soldater fra elitestyrken Navy SEAL fløy inn i Pakistan og inntok bin Ladens skjulested.

Deretter møtte Obama og visepresident Joe Biden noen av spesialsoldatene bak lukkede dører. Alle soldatene som var involvert i bin Laden-operasjonen, fikk utmerkelser for sin innsats, ifølge en kilde i Det hvite hus.

I en tale til soldatene på basen sa Obama at USA nå har kuttet hodet av al-Qaida og at terrornettverket til slutt vil bli nedkjempet.

Nye jobber

Tidligere på dagen kunne han glede seg over nye tall som viser at det ble skapt flere hundre tusen nye arbeidsplasser i USA i april.

— Vi har oppnådd dette fremskrittet på et tidspunkt da økonomien vår har møtt kraftig motvind, sa Obama fredag.

Arbeidsdepartementet i USA la fredag frem en rapport som viste at det ble skapt 244.000 nye arbeidsplasser utenfor landbrukssektoren i april måned, noe som er langt mer enn analytikerne hadde forventet.

Økt ledighet

Aksjekursene på New York-børsene steg etter at rapporten ble lagt frem, og Dow Jones-indeksen endte opp 0,43 prosent til 12.638,81 poeng. Teknologiindeksen Nasdaq steg 0,46 prosent til 2.827,56.

Paradoksalt nok så skal arbeidsledigheten i USA ha økt litt i april, fra 8,8 prosent til 9,0 prosent. Disse tallene stammer fra en separat undersøkelse blant amerikanske husholdninger.