Barack Obama akter å hamre inn sitt budskap i valgkampinnspurten. Onsdag kveld får velgerne høre hans budskap i en reklamesnutt som varer i en halvtime.

Det er på fjernsynet Obama kringkaster sitt budskap til velgerne, og temaet som står i sentrum, er økonomi. Obama har kjøpt 30 sammenhengende minutter i beste sendetid hos tre av de største kringkasterne, CBS, NBC og Fox.

CNN avviste tilbudet fra Obama-leiren.

Les også: «Rørleggeren Joe» frykter sosialist-Obama

— Vi ønsker å forsikre oss om at enhver velger vet nøyaktig hva Barack Obama vil gjøre for å sørge for grunnleggende endringer som president, sier Obamas talsmann Bill Burton.

Må utsette baseballkamp

Så langt er innslaget at Fox kan bli nødt til å utsette sendingen av den femte kampen i baseballserien med et kvarter. Obamas reklameinnslag går på luften natt til torsdag klokka 1 norsk tid.

Obama har måttet betale anslagsvis 1 million dollar for innslaget hos hver av de største kringkasterne. Reklameinnslaget er også plassert slik i tid at det sammenfaller med årsdagen for børskrakket den 29. oktober 1929.

Les Christina Plettens valgblogg her!

Dette er første gang en presidentkandidat tar i bruk fjernsynsreklame på denne måten siden Ross Perot stilte som uavhengig kandidat i presidentvalget i 1992. Perot hadde i snitt 11,6 millioner seere da han, med tabeller og grafer, presenterte sitt budskap i de betalte fjernsynssendingene.

Skal på Jon Stewart

Onsdag er Obama gjest på «The Daily Show» på fjernsynskanalen Comedy Central. Republikanernes presidentkandidat John McCain stiller på sin side til intervju på CNNs «Larry King Live».

(Saken fortsetter under videoen)

Barack Obama var gjest hos Jon Stewart også 21. april i år.

Republikanernes presidentkandidat John McCain får sin valgkamp finansiert av det offentlige og har betydelig mindre penger å rutte med enn Obama, som bare i september samlet inn 150 millioner dollar til sin valgkamp.

McCain ligger også bak Obama på meningsmålingene, og ifølge tall fra politikknettstedet RealClearPolitics har Obama holdt en gjennomsnittlig ledelse på 6,7 prosentpoeng i meningsmålingene de siste dagene.

Tirsdag sa McCain at han likevel opplever en «voksende entusiasme» blant de republikanske velgerne, og på et valgmøte i Fayetteville i delstaten North Carolina forsikret han de frammøtte om at dette er en delstat han vil vinne i.

Det samme sa han til velgerne i Pennsylvania samme dag. Obama har for tida en knapp ledelse på 1,5 prosentpoeng på meningsmålingene i North Carolina og en større ledelse på 9,8 prosentpoeng i Pennsylvania.

Les alt om USA-valget her!

OVERALT: Barack Obama vinker til egne tilhengere i Harrisonburg, Virginia, i går. Onsdag blir det Obama «overalt» på amerikansk fjernsyn.
REUTERS/SCANPIX
GJEST: Blant annet er han gjest hos Jon Stewart på «The Daily Show».
REUTERS/SCANPIX