Clinton gjennomførte sin første opptreden i Wisconsin lørdag da hun holdt et valgmøte på en bratwurst-restaurant i industribyen Kenosha. Men Obama har drevet valgkamp i delstaten i fire dager allerede.

Begge deltok også på demokratene i Wisconsins grunnmleggermiddag lørdag. Obama har slått Clinton i de siste åtte demokratiske primærvalgene og har dermed tatt ledelsen over den tidligere presidentfruen i antall delegater til landsmøtet på sensommeren. Han har skaffet seg 1.296 delegater, mens Clinton har 1.238, ifølge nettsiden Real ClearPolitics. Det trengs 2.025 for å bli nominert.


Wisconsin er valgpaneldeltaker Sandra Bramans hjemstat. Still henne spørsmål om valget.

Industriarbeidere Den unge senatoren fra nabostaten Illinois håper å gjøre innhogg blant stemmene til Wisconsins mange industriarbeidere, mens Clinton prøver å holde fast på dem.

Fagorganiserte har hittil vært en av kjernegruppene til Clinton, men det var Obama som denne uka sikret seg støtte fra to store fagforbund med til sammen over 3 millioner medlemmer.

Begge to beiler til arbeiderne med kritikk av president George W. Bushs skattelette for de rike og med løfter om en økning av minstelønnen.

Men begge hamrer også videre på de samme temaene de har hamret på i hele valgkampen.

For eksempel gjentok Clinton fredag i Ohio sin gamle påstand om at Obama mangler substans:

– Taler setter ikke mat på bordet. Taler fyller ikke bensintanken din, gir deg ikke medisinene resepten gir deg rett til, gjør ingenting med haugen med regninger som holder deg våken om natten, sa hun og la til at hun tilbyr løsninger, ikke taler.

Gammel politikk Obama på sin side repeterer sine kjente anklager om at Clinton er en del av maktstrukturen i Washington og derfor ikke står for endring.

– Om vi bare kunne komme forbi alle skillene som har oppstått i politikken, er det ikke den ting vi ikke kunne løse, sa han til 3.500 tilhengere i Eau Claire.

To meningsmålinger gir Obama en ledelse på 4 prosentpoeng over Clinton i Wisconsin, som sender 74 delegater til landsmøtet. Men 11 prosent har ikke bestemt seg.

Obama er favoritt til å vinne på nominasjonsmøtene i Hawaii, der han er født og vokste opp. Hawaii sender 20 delegater, og ingen av kandidatene har funnet det bryet verdt å reise helt dit for å drive valgkamp.

Satser på Texas Observatørene lurer på om Clinton har gitt opp Wisconsin allerede, siden hun ikke blir til valget holdes tirsdag. Hun avholder sitt siste valgmøte i staten mandag.

Clinton ser ut til å satse alt på å stanse medvinden til Obama i de to store statene Texas, med 193 delegater, og Ohio, med 141, som holder sine valg 4. mars. Begge steder har hun fortsatt en knapp ledelse på meningsmålingene.

I Texas er det en stor andel mexicansk-amerikanere, mens Ohio preges av eldre og hvite industriarbeidere, mange av dem arbeidsløse eller med dårligere betalte jobber enn de hadde i industrien. Disse hører til Clintons kjernevelgere.

JOHN GRESS / REUTERS
ALLEN FREDRICKSON / REUTERS