Obama ligger 7 prosentpoeng foran McCain, noe som er en økning fra 5 prosentpoeng, ifølge målingen til CNN onsdag.

Obama har støtte fra 51 prosent av de spurte og McCain fra 44 prosent. For en måned siden hadde Obama 50 prosent, mens 45 prosent støttet McCain.

Men målingen viser også at velgerne fortsatt stoler mest på McCain som øverstkommanderende for USAs væpnede styrker. 56 prosent mener han er best egnet til å bekjempe terrorisme, mens Obama her støttes av 41 prosent, 4 prosentpoeng mer enn i forrige måling.

McCain har også større tillit både når det gjelder Irak og Afghanistan. 52 prosent stoler på ham når det gjelder Irak og 53 prosent når det gjelder Afghanistan, enda Obama fikk enorm mediedekning for reisen til de to landene.

Når det gjelder økonomien derimot, som er blitt det mest sentrale temaet i valgkampen, holder Obama på sin klare ledelse over McCain. 54 prosent stoler mer på ham, mot 43 som har tillit til McCain.

Dessuten stoler 56 prosent mer på Obama når det gjelder helsetjenester, mot 39 prosent som tror på McCain.

Ny økonomi I den viktige vippestaten Missouri sa Obama at han kan tilby en grunnleggende ny økonomisk politikk enn den uansvarlige republikanske politikken som har rammet vanlige amerikanere så hardt, og som vil fortsette under McCain.

– Vi kan enten velge en ny retning, eller vi kan fortsette å gjøre det vi gjør. Min motstander, John McCain, tror vi er på rett spor, sa Obama på et valgkampmøte i Springfield.

En meningsmåling tidligere denne måneden viste at 77 prosent av amerikanerne mener at USA er på feil spor. Den samme målingen viste at bare 28 prosent har tillit til president George W. Bush, en ny bunnrekord.

Negativ reklame Obama beskyldte også McCain for å prøve å skremme bort velgerne hans med angrep på hans karakter.

Han viste til en ny TV-reklame fra McCain-kampanjen der Obama kalles mer enn kjendis enn en leder. I reklamen sammenlignes Obama med Britney Spears og Paris Hilton.

Obama hadde følge av delstatens populære senator Claire McCaskill da han turnerte gjennom Missouri i buss.

Obama har konsentrert seg om økonomiske temaer etter at han kom hjem fra en vellykket åtte dager lang turne til Asia, Midtøsten og Europa.

Mens Irak-krigen tidligere var det viktigste temaet for velgerne, har den vanskelige økonomiske situasjonen nå overtatt som det sentrale temaet i valgkampen.

Hvem bør bli amerkiansk president? Si din mening her.

AP Photo/Scanpix