Obama ønsket ikke å ta søkelyset bort fra det siste feiltrinnet til rivalen John McCain, som i et intervju med Politico.com tidligere denne uka innrømmet at han ikke visste hvor mange hus han eier.

Obama framstilte McCain som en riking som ikke forstår seg på vanlige folks situasjon i et kriserammet USA når han sier at USAs økonomi er grunnleggende solid.

— Jeg kan vel forestille meg at man mener økonomien er grunnleggende solid hvis man eier sju, kanskje åtte hus, sa Obama på et valgmøte i Virginia torsdag.

— Men hvis man har problemer med å betale boliglånet, ser økonomien svært annerledes ut, sa han til stormende jubel fra flere tusen tilhengere.

McCains stab ringte Politico.com etterpå for å si at han har fire hus, men nettstedet fant selv ut at han og hans kone, bryggeriarvingen Cindy McCain, sammen har sju eller åtte hjem, inkludert familieranchen i Arizona.

Les også: Christina Pletten blogger om USA-valget

Godt bevart hemmelighet

Om sitt valg av visepresident ville Obama ikke si noe annet enn at han hadde bestemt seg for hvem han vil ha.

— Jeg har bestemt meg, men det er alt dere får nå, sa han til pågående journalister i Virginia torsdag.

Men det begynte å haste å opplyse om det, siden han skal opptre sammen med visepresidentkandidaten på et valgmøte i Springfield i hjemstaten Illinois lørdag, to dager før Demokratenes landsmøte åpner.

Obamas munn har vært lukket med sju segl når det gjelder valget av makker, men analytikerne mener at lista til slutt var høvlet ned til fire navn: guvernørene Tim Kaine og Kathleen Sebelius og senatorene Joe Biden og Evan Bayh.

Staben hans sier han torsdag ringte til flere mulige kandidater for å fortelle at han ikke hadde valgt dem, men det er ikke kjent hvem som fikk telefonene.

Ingen av de aktuelle kandidatene har gitt noen antydninger om hvordan de har ligget an, utover å si at det er smigrende å bli omtalt som mulig kandidat.

Uavhengig røst

Det eneste Obama har sagt er at han har valgt noen som vil være en uavhengig røst som kan regjere sammen med ham, og som er klar til å ta over som president om nødvendig.

Til USA Today har han sagt at han ville ha noen som er sterk nok til å tale ham imot, som er godt nok forberedt til å kunne ta over som president, og som kan hjelpe ham med å styrke økonomien.

Å gjøre et riktig valg er blitt mer presserende etter at forspranget Obama har hatt på McCain, stort sett er blitt spist opp de siste ukene.

Spekulasjonene rundt hvem han ville velge har dreid seg om hvordan han skal håndtere sperreilden av negativ reklame og anklager om manglende utenrikspolitisk erfaring han er blitt utsatt for av McCain den siste tiden.

Erfaring eller fornyelse

I det siste har det vært spekulert på om ikke Biden ville være den beste til å takle slike angrep. Han har 36 år bak seg i Senatet, er leder for utenrikskomiteen, og er ikke redd for å svare skarpt og sarkastisk på republikanske angrep.

Men med så lang fartstid i Washington representerer han ikke fornyelsen Obama sier han står for, og Biden har dessuten vært rammet av hjernekreft.

Da ville Bayh og Kaine i større grad representere fornyelse, foruten at de kommer fra stater Obama kunne erobre fra republikanerne. Når det gjelder Sebelius kan det bli vanskelig å velge en kvinne som ikke er Hillary Clinton.

Reuters